ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον Μάκη Ψωμιάδη

ποινή-κάθειρξης-10-ετών-στον-μάκη-ψωμιάδ-298085

Σε δεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας, Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 22 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ κατά το χρονικό διάστημα που είχε τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο εξέδωσε χθες την ετυμηγορία του για την υπόθεση της ΑΕΚ καταδικάζοντας, πλην του βασικού κατηγορούμενου και τους τρεις από τους τέσσερις συγκατηγορουμένους του.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο, πρώην πρόεδρο της ομάδας, Χαρίλαο Π. Ψωμιάδη.

Για τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του Μάκη Ψωμιάδη τις εξής ποινές:
Στον Χαρίλαο Γ. Ψωμιάδη, πρώην Διευθύνων Σύμβουλο, φυλάκιση 5 ετών, στην λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου φυλάκιση 4 ετών και στον Αντώνη Κατσαρό, εργολάβο, κάθειρξη 8 ετών. Στους δύο πρώτους, η ποινή των οποίων είναι με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο εμφανιζόμενος ως εργολάβος Αντώνης Κατσαρός, που φυγοδικούσε όταν ξεκίνησε η δίκη και συνελήφθη πρόσφατα, οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση του.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου