ΕΛΛΑΔΑ

Τσουκαλάς: Δεν τον ξαναέβαλαν ευρωβουλευτή και βρίζει τη ΝΔ!

τσουκαλάς-δεν-τον-ξαναέβαλαν-ευρωβου-297579

Μερικοί είχαν συνηθίσει να είναι ευκόλως και αιωνίως διορισμένοι. Αυτό φαίνεται να ισχύει και για τον καθηγητή και νυν ευρωβουλευτή Ιωάννη Τσουκαλά, ο οποίος με μια επιστολή γεμάτη αιχμές και υπονοούμενα για τη Ν.Δ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ο κ. Τσουκαλάς, του οποίου η δήλωση εκδόθηκε από το γραφείο του, αναφέρεται σε λόγους «πολιτικής, ηθικής, αισθητικής και προσωπικούς», οι οποίοι -όπως έγραψε- επέτειναν την απόφασή του να μην είναι και πάλι υποψήφιος.

Ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή -χωρίς να τον κατονομάσει- για την τιμητική, όπως τη χαρακτήρισε, επιλογή που του επεφύλαξε, ενώ απέφυγε κάθε αναφορά στο σημερινό Πρόεδρο της Ν.Δ.

Η δήλωση του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά έχει ως εξής:

«Όπως από την αρχή της θητείας μου, τον Ιούλιο του 2009, είχα δηλώσει, δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή.

Οι επιπρόσθετοι λόγοι πολιτικής, ηθικής, αισθητικής, καθώς και προσωπικοί, που ανέκυψαν στον εντωμεταξύ διαδραμόντα χρόνο, καθιστούν την τότε απόφασή μου και σήμερα εντονότερη, και μένουν να εξηγηθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στους ψηφοφόρους των εκλογών του 2009 που ανέδειξαν σε εκλόγιμη την τελευταία, δημοσκοπικά εκτιμώμενη ως μη εκλόγιμη, θέση του καταλόγου υποψηφίων της ΝΔ, και μου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσω τα συμφέροντα της χώρας στην Ευρώπη, είμαι ευγνώμων.

Ευχαριστίες αυτονοήτως οφείλονται και στην τότε ηγεσία, της τότε ΝΔ, για την τιμητική αυτή επιλογή μου.»

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου