ΕΛΛΑΔΑ

Επαφές Θεοδωράκη με τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους

επαφές-θεοδωράκη-με-τους-σοσιαλιστές-297449

Στις Βρυξέλλες για επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Χθες, Τρίτη, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τους Μάρτιν Σουλτς και Χάνες Σβόμποντα και Γκι Φέρχοφσταντ, ενώ για σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση με εκπροσώπους της Ομάδας των Πρασίνων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες χθες, Τρίτη, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστα Αργυρό και Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού συναντήθηκε με τους ηγέτες των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων και ειδικότερα με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, τον ανθυποψήφιό του με τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε διάφορα ελληνικά και ευρωπαϊκά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε φανερό ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν ενήμεροι για την κατάσταση στην ελληνική πολιτική ζωή και ότι αναζητούν φερέγγυους συνομιλητές από τη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η συνάντηση με τον κ. Σουλτς διήρκησε περισσότερο από μία ώρα ενώ σε εξίσου θερμό κλίμα υποδέχτηκε τους ανθρώπους του Ποταμιού ο κ. Φέρχοφσταντ».

Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι, προς το παρόν, δεν έχει ανακοινώσει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούν οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει. Ο υποψήφιος με το Ποτάμι, καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, απέκλεισε, πάντως, τη συνεργασία με ακροδεξιά κόμματα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου