ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου -Φρούριο με 200 αστυνομικούς το εφετείο στη Λαμία [εικόνες]

ξανά-στο-εδώλιο-ο-κορκονέας-για-τη-δολο-297327

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για τη δίκη Κορκονέα – Σαραλιώτη, που ξεκινά σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Η περιοχή γύρω από το κτίριο του Εφετείου, στην είσοδο της πόλης, είναι αστυνομοκρατούμενη, ενώ από εξονυχιστικό έλεγχο με μηχανήματα θα περνάνε και όσοι θελήσουν να μπουν στο δικαστικό μέγαρο.

Ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε ισόβια αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Στο κτίριο του Εφετείου στη Λαμία έφτασαν από νωρίς το πρωί, όπως γράφει το lamiareport.gr, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς επίσης και ο Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης του Σαραλιώτη.

Ωστόσο, μπορεί σήμερα να έχει προσδιοριστεί η έναρξη της εκδίκασης τις υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν, πως σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να εξελιχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι ένας πρόσθετος λόγος αναβολής της υπόθεσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Εφετείου της Λαμίας, με συνέπεια την αναβολή της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Δεκέμβρη του 2008.

Ο Κορκονέας με βάση την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού της Αμφισσας είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, και μάλιστα κατά αυστηρότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου που του απέδιδε ενδεχόμενο δόλο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρισθεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Σε ότι αφορά τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο Σαραλιώτης αφέθηκε ελεύθερος, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του. Το 5μελές Εφετείο Λαμίας είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και τον είχε αφήσει ελεύθερο, με τον περιοριστικό όρο, της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, το νομό Δράμας.

Πηγή φωτογραφιιών: lamiareport.gr

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου