ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Χειροπέδες σε φαρμακοποιό για καταχώρηση αρνητικών πιστοποιητικών κορονοϊού

έβρος-χειροπέδες-σε-φαρμακοποιό-για-κ-296202

Έναν φαρμακοποιό από την περιοχή του Σουφλίου συνέλαβε την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ, καθώς ο ίδιος κατηγορείται πως καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά πιστοποιητικά ενάντια στον κορονοϊό υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς να τους υποβάλλει σε rapid tets.

Πώς έφτασαν στα χνάρια του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δεν βρίσκεται πάντως μέσα στην πόλη του Σουφλίου, προφανώς μετά από καταγγελίες.

Διαπίστωσε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορονοϊού ως αρνητικά, ενώ οι υπάλληλοι που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Προφανώς κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει ώστε να έχουν πιστοποιητικό να τους καλύπτει.

Επειδή όμως αυτά αφορούσαν και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, μπορεί να ήταν δηλαδή αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη.

Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν αυτοί που αναφέρονταν και να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου απαγορεύεται.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου