ΕΛΛΑΔΑ

Ντ.Μπακογιάννη: Να είναι κεντροδεξιό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ντ-μπακογιάννη-να-είναι-κεντροδεξιό-τ-295124

Την ώρα που η ΝΔ δέχεται βολές από το ΠΑΣΟΚ και την αντιπολίτευση για ύπαρξη «ακροδεξιού θύλακα» στην κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου υπενθυμίζουν ότι η ΝΔ είναι φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη που δεν συνομιλεί με την άκρα δεξιά ή μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι, με αφορμή την υποθεση Μπαλτάκου, όλα τα στελέχη της ΝΔ -από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο- ξεκαθάρισαν ότι «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη λογική Μπαλτάκου».

«Η ΝΔ δεν είναι συνομιλητής με την Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ είναι η φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη, με σημαντική ιστορία, που ουδέποτε παρεσύρθη από ακροδεξιές λογικές και δεν αποτέλεσε συνομιλητή φασιστοειδών» τόνισε.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για συμμετοχή του Φ.Κρανιδιώτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράζει την σύγχρονη κεντροδεξιά.

Η πρώην υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει το συγκεκριμένο πρόσωπο και επιφυλάχθηκε να κάνει την αποτίμηση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ μετά την ανακοίνωσή του. Όπως ξεκαθάρισε, η ίδια δεν θα είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή.

Παράλληλα, ερωτηθείσα σχετικά, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αντέξει μετά τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Μαριέττα Γιαννάκου δηλώνει ότι η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, που δεν έχει καμία επαφή με την άκρα δεξιά.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι οι εκφράσεις του ακροδεξιού εξτρεμισμού και της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικών δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονη κεντροδεξιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της προώθησης της συνεργασίας κυβερνήσεων και λαών. Αυτά εμφανίζονται ως αυτόνομα κινήματα με τα οποία δεν νοείται καμία επαφή, συνεργασία ή αναζήτηση κοινού τόπου.

»[…] Η ΝΔ πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κόμμα στελεχών και μελών που διακρίνονται από ευθύνη, αλληλεγγύη και ιδεολογική συνοχή. Καμία προσωπική στρατηγική δεν είναι επιτρεπτή σε ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ιδρυτικές αρχές τη θεμελίωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας…»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου