ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκαλεί τον Παπανδρέου νεκροζώντανο ζόμπι

ο-γιάννης-πρετεντέρης-αποκαλεί-τον-πα-294851

Χωρίς να τον ονοματίζει ούτε μια φορά, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης «φωτογραφίζει» τον Γιώργο Παπανδρέου ως ζόμπι που επιτίθεται επιδιώκοντας να τινάξει ξανά τη χώρα στον αέρα.

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στα Νέα με τίτλο «Ζόμπι»:

«…για να επιζήσει η Ελλάδα από την επίθεση ζόμπι που υφίστανται εσχάτως -κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Από την επίθεση δηλαδή όσων «νεκροζώντανων» επιδιώκουν να τινάξουν ξανά τη χώρα στον αέρα όχι απαραιτήτως γιατί έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε επειδή διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να τις εκπληρώσουν.

Αλλά επειδή δεν ανέχονται να πετυχαίνουν άλλοι εκεί που απέτυχαν οι ίδιοι ή επειδή δεν καταλαβαίνουν γιατί άλλοι πετυχαίνουν αυτό που δεν πέτυχαν οι ίδιοι ή επειδή νομίζουν ότι μια καλύτερη τύχη τους περιμένει σε κάποιον μυθικό κόσμο που θα γίνει καλύτερος από τον σημερινόμε την «αριστερή πολιτική αλλαγή» -που στηρίζει και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Εκ των πραγμάτων τέτοιες δοξασίες ή δραστηριότητες μάλλον εμπίπτουν στον Τρίτο Βασικό Νόμο της ανθρώπινης ηλιθιότητας σύμφωνα με τον Carlo M. Cipolla και ο οποίος προσδιορίζεται ως εξής:

Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημία σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται και ζημίες. Κάτι σαν τον Μπαλτάκο…».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου