ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μιχαλολιάκος έβαλε Γερμανούς νεοναζί μέσα στο Κοινοβούλιο!

ο-μιχαλολιάκος-έβαλε-γερμανούς-νεονα-29442

Μόνο ως πράξη έσχατης πρόκλησης και βαρύτατης προσβολής προς τη Δημοκρατία αλλά και στην Ιστορία αυτού του τόπου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η είσοδος δυο διαβόητων νεοναζιστών στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι δυό νεοναζί, ως αντιπρόσωποι μιάς από τις πλέον εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις της Γερμανίας, όχι απλώς τόλμησαν να περάσουν το κατώφλι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά έβγαλαν και …οικογενειακές φωτογραφίες με τον ιδεολογικό τους …συνοδοιπόρο τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα τη μέρα που η Χρυσή Αυγή είχε οργανώσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των Ιμίων.

Η πρόκληση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τα εν λόγω ακροδεξιά στοιχεία και μέλη της ναζιστικής με έδρα τη Βαυαρία οργάνωσης «Freies Netz Süd», θεώρησαν σκόπιμο να πάνε ένα βήμα ακόμη παραπέρα και να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη οργάνωση όχι μόνο θεωρείται από τις πλέον εξτρεμιστικές του γερμανικού ακροδεξιού χώρου αλλά και πολλές φορές έχει απασχολήσει τις αρχές της χώρας λόγω των εγκληματικών τους πράξεων που έχουν να κάνουν με ενέργειες κατά μεταναστών.

Σύμφωνα με το Spiegel «υπάρχει ανησυχία στη βαυαρική αστυνομία, η οποία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επαφές των Βαυαρών νεοναζί με ακροδεξιούς εξτρεμιστές από την Ελλάδα». Μάλιστα, εκπρόσωπος του βαυαρικού παραρτήματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, είπε χαρακτηριστικά ότι «η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές και με Βαυαρούς νεοναζί. Αυτές οι επαφές ενθαρρύνονται με αμοιβαίες επισκέψεις σε Ελλάδα και Γερμανία και με συναντήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη».

Η ιστορία ίσως τελικά είναι πολύ σοβαρότερη απ’ όσο αρχικά δείχνει αφού δεν είναι μόνο η πλευρά της που έχει να κάνει με τη σημειολογική της ανάγνωση, είναι κυρίως εκείνη η οποία δείχνει πως, όσο περνάει ο καιρός, το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει όλο και λιγότερους λόγους να κρύβει τις πραγματικές του ιδεολογικές καταβολές.

Τον λόγο έχουν πλέον όσοι, θεσμικώς τουλάχιστον, είναι επιφορτισμένοι με το ιερό εκείνο καθήκον της φύλαξης κάθε Κερκόπορτας της Δημοκρατίας. Μιά Κερκόπορτα που κάποιοι (και για πολλοστή φορά), δεν δίστασαν να ανοίξουν.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου