ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα αρνητές γονείς της Πρέβεζας – Οι δύο πείστηκαν να στείλουν τα παιδιά σχολείο

στον-εισαγγελέα-αρνητές-γονείς-της-πρ-293921

Πρόκειται για γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολεία της Πρέβεζας και οι οποίοι αρνούνταν να στείλουν τους μικρούς μαθητές στο σχολείο, με αποτέλεσμα να παρέμβει εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το mypreveza.gr στον Εισαγγελέα Πρέβεζας κλήθηκαν οι αρνητές γονείς των 8 μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Π.Ε Πρέβεζας, όμως δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω της μη συμμόρφωσης με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κάποιοι από τους αρνητές γονείς (όχι όλοι) αποδέχθηκαν την κλήση και πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο από τις οικογένειες πείσθηκαν για την αναγκαιότητα επιστροφής των παιδιών τους στο σχολείο.

Την ίδια ώρα ΥΠΑΙΘ και υπουργείο Δικαιοσύνης προωθούν νομοθετική ρύθμιση για αυστηρότερες ποινές σε όσους παρεμποδίζουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, τα παιδιά που στερούνται της εκπαίδευσης λόγω των αρνητών-κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες με την «παρούσα κυβέρνηση να έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου