ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προγράμματα κατάρτισης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

νέα-προγράμματα-κατάρτισης-στο-ανοικ-292326

Τέσσερα νέα προγράμματα κατάρτισης υλοποιεί φέτος το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με σημαντική μείωση των διδάκτρων λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Θέματά τους έχουν το μάνατζμεντ (Βασικές έννοιες και μέθοδος βελτίωσης δεξιοτήτων διοίκησης), τη στρατηγική αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, τη διοίκηση ολικής ποιότητας και το μάρκετινγκ (Βασικές έννοιες και μέθοδος βελτίωσης δεξιοτήτων πωλήσεων).

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι δέκα εβδομάδες, με έναρξη στις 2 Νοεμβρίου. Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους μπορεί να γίνει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015.

Η εφαρμοζόμενη εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα προσφερόμενα προγράμματα κατάρτισης από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρέχει πτυχία, μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης, διδακτορικά διπλώματα.

Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση τουλάχιστον δώδεκα θεματικών ενοτήτων, ενώ για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση τεσσάρων θεματικών ενοτήτων και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Η προσφορά των σπουδών στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας γίνεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεων διδασκαλίας. Για κάθε θεματική ενότητα έχει υπολογιστεί ότι απαιτείται μελέτη περίπου δέκα ωρών εβδομαδιαίως.

Η εγγραφή των προπτυχιακών φοιτητών προϋποθέτει την κατοχή τίτλου απόλυσης Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικά τα προπτυχιακά προγράμματα αφορούν στις σπουδές στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ισπανική γλώσσα, την πληροφορική, τις φυσικές επιστήμες, τη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών, τις σπουδές στην εκπαίδευση, εκπαίδευση ενηλίκων, τη μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής γλώσσας, την ορθόδοξη θεολογία. Τίτλοι σπουδών παρέχονται και από τις σχολές θετικών επιστημών και τεχνολογίας, κοινωνικών επιστημών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Ο αριθμός των παρεχομένων θέσεων για φοιτητές καθορίζεται από τη Σύγκλητο κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος και για την επιλογή των υποψηφίων προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος ηλικίας. Να επισημανθεί ότι εισάγονται και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου