ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία ζητούν ΟΝΝΕΔ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο

πανεπιστημιακή-αστυνομία-ζητούν-ονν-290640

Τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ζήτησε την Πέμπτη η ΟΝΝΕΔ μετά τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου 25 κρανοφόροι τραυμάτισαν φοιτητές-μέλη της παράταξης και προξένησαν φθορές.

Σύμφωνα με τα Νέα, δεν είναι μόνο η ΟΝΝΕΔ που ζητεί τη δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων. Πριν λίγες ημέρες, ανάλογη πρόταση είχε διατυπώσει και η σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όταν -για πολλοστή φορά- συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και πλανόδιους μικροπωλητές που ζήτησαν καταφύγιο στον περίβολο του ιδρύματος προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία του. Ανάλογα επεισόδια έγιναν και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πρόταση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η υπηρεσία οργανωμένης φρούρησης των ιδρυμάτων είναι πλέον αναγκαία και θα πρέπει να ελέγχεται από τα ιδρύματα, τα οποία θα την αναπτύξουν με κρατική χρηματοδότηση.

Καθηγητές ΑΕΙ, που είναι μέλη των συμβουλίων των ιδρυμάτων, υποστηρίζουν ότι το θέμα της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι κάτι που θα μπορούσε να διευκολύνει τη λειτουργία τους, αλλά «θα πρέπει να το συζητήσουμε σε δεύτερη φάση, είναι δευτερεύον».

Σημειώνουν, επίσης, ότι αυτό που πρέπει να γίνει πρωτίστως για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα είναι πρώτα απ’ όλα η καλή αστυνόμευση έξω από τα ιδρύματα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου