ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Σοβάδες «προσγειώθηκαν» στα θρανία την ώρα του διαλείμματος

καλαμάτα-σοβάδες-προσγειώθηκαν-στ-290279

Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο 1ο Λύκειο στην Καλαμάτα. Σοβάδες από την οροφή σχολικής αίθουσας έπεσαν πάνω στα θρανία.

Ευτυχώς, την ώρα που έπεσαν οι σοβάδες στα θρανία τάξης του 1ου Λυκείου στην Καλαμάτα οι μαθητές βρίσκονταν σε διάλειμμα και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η αίθουσα αμέσως αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος από μηχανικούς του Δήμου, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις τάξεις του σχολείου, αναφέρει το messinialive.gr.

Το περιστατικό συνέβη στο τμήμα Γ2 του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος νωρίτερα τη Δευτέρα (29.11.2021).

Δείτε βίντεο από το ατύχημα:

Καλαμάτα: Η απάντηση του Δήμου

Άμεσα, αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έκαναν επιτόπια αυτοψία.

Από την επιθεώρηση στην αίθουσα προέκυψε ότι «η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος».

Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.

Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου