ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου

συριζα-ζητά-προ-ημερησίας-διατάξεως-σ-289539

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, εντός των αμέσως επόμενων ημερών και το συντομότερο δυνατό, ζητάει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, οι αποκαλύψεις για τις στενές και μυστικές σχέσεις του (τέως πλέον) γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Οι δε αναφορές του κ. Μπαλτάκου για σχεδιασμούς χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί μετά από όλα αυτά να συνεχίσει να κρύβεται. Το ελάχιστο που θα όφειλε να πράξει θα ήταν, εκτός από το να ζητήσει τις παραιτήσεις του κ. Μπαλτάκου και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και στον λαό. Εντούτοις δεν έπραξε τίποτα από αυτά. Ούτε καν τον κ. Μπαλτάκο δεν απέπεμψε. Του έδωσε την ευχέρεια να παραιτηθεί. Η στάση αυτή του πρωθυπουργού αποδεικνύει ενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί «την επίσημη αφήγηση» πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού και αναφέρει ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Επίσης, εκτιμά «ως προφανή ιδεολογική συγγένεια κυβερνητικών θυλάκων εξουσίας με την ακροδεξιά» και σημειώνει ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη Δημοκρατία. «Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας» υπογραμμίζει.

Απευθυνόμενος δε προς τον πρόεδρο της Βουλής επισημαίνει πως από την πρώτη στιγμή που ανεδείχθη μείζον θέμα απειλής της δημοκρατικής ομαλότητας με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να γίνει έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής «για όλα τα ζητήματα και τις συνέπειες που αφορούσαν στη δημιουργηθείσα, πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κατάσταση» και διαμαρτύρεται που η συζήτηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

«Σήμερα θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναφέρω το αίτημα, ώστε μπροστά στον λαό να τοποθετηθούν όλοι. Πρωτίστως ο πρωθυπουργός, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εν γνώσει του στηρίζει μία κυβέρνηση με εκλεκτικές συγγένειες με το παρακράτος της ακροδεξιάς» καταλήγει στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου