ΕΛΛΑΔΑ

Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

παραπομπή-διώτη-για-τη-λίστα-λαγκάρντ-28900

Την παραπομπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη για απιστία προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Περικλής Δράκος στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στον αντίποδα προτείνει τη μη παραπομπή του επίσης άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη για την ίδια υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό και οι δύο θα κριθούν από τι Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη λίστα και για τους ελέγχους που δεν πραγματοποίησαν ποτέ των 2.652 καταθετών, οι οποίοι σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς φέρονται να έχουν καταθέσεις περίπου 4,5 δις ευρώ.

Στην απολογία του ο κ. Διώτης είχε δηλώσει ότι δεν πραγματοποίησε τους ελέγχους διότι είχε πεποίθηση ότι οποιαδήποτε ενέργειά του θα ήταν παράνομη, αφού θα παραβίαζε τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά του ο κ. Καπελέρης είχε αποδώσει ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, του είχε δώσει μόνο δέκα ονόματα για δειγματοληπτικό έλεγχο. Είχε μάλιστα δηλώσει ότι ουδέποτε γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας, η οποία είχε φτάσει στη χώρα μας το 2010.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου