ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Αίρεται η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Μ. Ταμήλου

βουλή-αίρεται-η-ασυλία-του-βουλευτή-τη-28787

Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις από τις συνολικά πέντε δικογραφίες κατά του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, που αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι δύο υποθέσεις του κ. Ταμήλου συνδέονταν με την θητεία του στον δήμο Τρικάλων, οι άλλες δύο σχετίζονταν με την εταιρεία στην οποία ήταν ετερόρρυθμος μέτοχος, ενώ η πέμπτη, την οποία και απέρριψε η Βουλή, αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Οικονόμου.

Η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, με ψήφους που κυμαίνονταν από 153 έως 150 σε σύνολο 165 παρόντων βουλευτών, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Ταμήλου για τις τέσσερις πρώτες υποθέσεις, για τις οποίες και ο ίδιος το είχε ζητήσει, ενώ απέρριψε τη συκοφαντική δυσφήμιση με 151 ψήφους κατά, τέσσερις υπέρ, τρία «παρών» και τρία λευκά.

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή, ο οποίος είχε μηνυθεί από τον πρώην δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου, Στ. Μποζίκη, έπειτα από καταγγελία του για σκάνδαλο στο τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου σχετιζόμενο με κλοπή δημοσίου χρήματος, η Βουλή απέρριψε το αίτημα με συντριπτική πλειοψηφία και με ψήφους 157 κατά, έναντι τεσσάρων υπέρ, δύο «παρών» και δύο λευκών.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής, δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον δήμο Αρκαδίου, όπου έκλεβαν τα παράβολα του Δημοσίου και του Δήμου και εξαφάνιζαν φακέλους αλλοδαπών έναντι 7.000 ευρώ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε μηνύσεις τρομοκράτησης σε υποθέσεις διαφθοράς», τόνισε ο κ. Κοντονής.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου