ΕΛΛΑΔΑ

Τι έλεγε στους ασθενείς του ο ψευτογιατρός

τι-έλεγε-στους-ασθενείς-του-ο-ψευτογια-286984

Σοκ από τα λόγια της γυναίκας που έχασε τον 46χρονο άντρα της το 2010. Ήταν από τα πρώτα θύματα του ψευτογιατρού. Από τότε έψαχνε τα ίχνη του, ώσπου πέρυσι είδε στο «LIVE NEWS» τις αποκαλύψεις για τον Κοντοστάθη.

«Ξαφνικά, το ’20, ‘σκάει’ αυτό μπροστά μας, στην τηλεόραση. Στην αρχή έβλεπα ότι συνέπιπταν αυτά που έκανε σ’ εμάς, με τους άλλους. Και περίμενα, γεμάτη αγωνία, να δω το πρόσωπό του. Και μόλις το είδα… εντάξει… δεν υπήρχε αμφιβολία πλέον. Δρούσε ανενόχλητος τόσα χρόνια, μετά απ’ τον θάνατο του συζύγου μου. Οπωσδήποτε ένιωσα τύψεις που δεν πάλεψα εγώ περισσότερο. Γιατί σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί τουλάχιστον τα δύο μικρά παιδιά, ο Θεοδόσης από τις Σέρρες και η Δέσποινα από την Κω» λέει συντετριμμένη η γυναίκα αποκλειστικά στο MEGA.

Ο όγκος που έγινε… νερό

Ο σύζυγός της ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του «δόκτορα Κόντου» για τρία ολόκληρα χρόνια. Του έδωσε συνολικά 113.000 ευρώ, με την ελπίδα να γίνει καλά.

Τα πράγματα όμως πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, με τον Κοντοστάθη να του λέει ότι ο όγκος εξαφανίστηκε και έγινε… νερό.

«Όταν λοιπόν τον βρήκε, τον συνάντησε πάλι και του είπε ότι ο όγκος είχε μεγαλώσει, εκείνος του είπε ‘μη φοβού, αυτό σημαίνει ότι ο όγκος έχει εξαφανιστεί και όλο αυτό που βλέπεις είναι… νερό’. Είπε ότι ο όγκος εξαφανίστηκε και έγινε νερό. Γι’ αυτό και φούσκωσε δηλαδή».

Ήταν σαν να τον είχε «μαγέψει». Ο ασθενής δεν τον αμφισβήτησε ποτέ. Πήγαν μαζί στην Ελβετία. Χειρουργήθηκε. Επέστρεψε στην Ελλάδα. Την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, άρχισε να έχει σπασμούς, έπεσε σ’ ένα στηθαίο και βρέθηκε στο Ασκληπιείο. Οι γιατροί του μίλησαν για τις μεταστάσεις, εκείνος όμως απευθύνθηκε ξανά στον Κόντο, ο οποίος αυτήν τη φορά του συνέστησε να πάει στην Γερμανία.

«Κι ενώ πήρε τον σύζυγό μου να τον πάει στην Γερμανία, αντί να πάνε στην Γερμανία, βρήκα τα σημειώματα των γιατρών ότι είχε ξαναπάει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Βγήκε από το Αλεξάνδρας στις 24 του μήνα Μάη, τον άφησαν στο πεζοδρόμιο της πατρικής του οικείας, πάρα πολύ κοντά στο ίδιο τετράγωνο και κάλεσαν ασθενοφόρο να πάει να τον πάρει από εκεί. Και πήγε στο Αττικόν και ύστερα από λίγες ώρες απεβίωσε».

Σενάριο ταινίας

Τα όσα περιγράφει η σύζυγος του 46χρονου ότι ακολούθησαν θυμίζουν σενάριο ταινίας. Το αυτοκίνητο του συζύγου της και όλα τα προσωπικά του έγγραφα εξαφανίστηκαν την ημέρα του θανάτου του και μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί. Δεν ήταν όμως τα μόνα που «έκαναν φτερά».

«Μέχρι να τελειώσει η κηδεία, μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα και στην αποθήκη που ήταν στο υπόγειο και αφαίρεσαν τα σκευάσματα τα εναπομείναντα, όλες τις συνταγογραφήσεις και ό,τι θα μπορούσε να ταυτοποιήσει την προέλευση, έστω και τη σύσταση των σκευασμάτων».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, υπήρχε και μία γυναίκα η οποία συνόδευε τον ψευτογιατρό και συστηνόταν ως… θεραπεύτρια, η «φιγούρα» της οποίας ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Τι λέει ένα από τα θύματα

«Η ιστορία μου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017. Είχα κάνει κάποιες εξετάσεις και βρέθηκε ότι πρέπει να κάνω κάποιο χειρουργείο. Στο διάστημα αυτό μου σύστησαν τον κ. Κόντο για να μιλήσουμε» ανέφερε ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού η κ. Αικατερίνη Κουλούρη.

«Δεν με άφησε να κάνω χημειοθεραπείες, μου έδωσε κάποια μαντζούνια και δεν σεβάστηκε ούτε εμένα ούτε την οικογένεια μου», πρόσθεσε.

«Από τον Ιούνιο μέχρι τέλος Ιουλίου του έδωσα 6000 ευρώ δεν πρόλαβε να μου πάρει άλλα λεφτά» σημείωσε. η κ. Κουλούρη.

Εξαφανίστηκε

Η ίδια ανέφερε πως ο ψευτογιατρός εξαφανίστηκε κάποια στιγμή και μας έλεγε ότι τον κυνηγούσαν οι φαρμακευτικές επειδή έχει αυτή τη θεραπεία και σώζει τον κόσμο και επειδή δεν μπορούσα να τον βρει για αρκετό καιρό και στράφηκε στην κλασσική ιατρική.

«Είμαστε ήδη στον πέμπτο μάρτυρα. Οι μάρτυρες από τον κατάλογο των μαρτύρων είναι 69, μετά ακολουθούν οι τεχνικοί σύμβουλοι και μετά οι μάρτυρες υπερασπίσεως. Το θεωρώ δεδομένο ότι θα αποφυλακιστεί βέβαια θα είναι με περιοριστικούς όρους» δήλωσε ο δικηγόρος των θυμάτων Στέλιος Σούρλας.

«Η αρμόδια εισαγγελέας εφετών υπερέβαλε εαυτόν, μιλάμε για μία τεράστια δικογραφία. Αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι μια νομοθετική πρόβλεψη, όπου σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ειδεχθή εγκλήματα όπως αυτά να επεκτείνεται το 18μηνο» τόνισε ο κ. Σούρλας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου