ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα είχε διαρρήξει 142 σπίτια στην Αρτέμιδα

σπείρα-είχε-διαρρήξει-142-σπίτια-στην-αρ-28643

Εκατοντάδες διαρρήξεις-κλοπές από κατοικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας είχε διαπράξει, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαρούσι, μετά από καταδίωξή τους στην Αττική Οδό από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρία μέλη της, Ρομά, δύο 23χρονοι κι ένας 24χρονος. Πρωινές ώρες της επομένης, μετά από επιχείρηση στον καταυλισμό των Άνω Λιοσίων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθη και τέταρτο μέλος της ομάδας, ένας 21χρονος Ρομά.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο είχαν βάλει στο στόχαστρό τους σπίτια στην Αρτέμιδα.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, η ομάδα χτυπούσε τα κουδούνια για να βεβαιωθεί ότι απουσίαζαν οι ένοικοι και κατόπιν έμπαινε σε αυτά κι αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 142 διαρρήξεις στην περιοχή, με τη λεία της σπείρας να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Σε βάρος των κατηγορούμενων έχουν σχηματιστεί και στο παρελθόν δικογραφίες για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τώρα, με νέα δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, ληστεία, αντίσταση και απείθεια, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου