ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και κατά του διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας

ποινική-δίωξη-για-υπόθαλψη-εγκληματί-285644

Νέα ποινική δίωξη, αυτή τη φορά κατά του διεθυντή των φυλακών Νιγρίτας, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Ανωναράκης.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο, για απλό βασανισμό και για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Μέχρι στιγμής οι διώξεις για το Μαλανδρίνο και κατά των αστυνομικών δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας αποφάσισε επίσης ότι η ανάκριση θα πραγματοποιηθεί στην Νιγρίτα Σερρών. Το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας ανέκυψε καθώς κακουργήματα διαπράχθηκαν τόσο στην Άμφισσα όσο και στην Νιγρίτα.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπευθύνου».

Ακόμη, ο κ. Σκανδάμης με αφορμή τις συνθήκες θανάτου του Ιλία Καρέλι, δήλωσε :
«Πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια.

του κράτους δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου