ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Δένδιας: Φόβοι για χτύπημα εναντίον πολιτικού στόχου

ν-δένδιας-φόβοι-για-χτύπημα-εναντίον-π-28523

Φόβους για χτύπημα εναντίον πολιτικού στόχου εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ προειδοποίησε ότι όποιος αστυνομικός προχωρήσει σε βασανιστήρια συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου», ο κ. Δένδιας ερωτήθηκε: «Φοβάστε ότι θα χυθεί πολιτικό αίμα; Φοβάστε ότι θα υπάρξει χτύπημα μεγάλης κλίμακας;». Στο ερώτημα αυτό, απάντησε: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα περί στήριξής του από τη Χρυσή Αυγή. «Μια ματιά στα δημοσιεύματα εντύπων της Άκρας Δεξιάς, όπως και στις ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος στη Βουλή, αρκεί για να πείσει οποιονδήποτε ότι ο συγκεκριμένος χώρος με θεωρεί τον κατεξοχήν του αντίπαλο. Το ίδιο ισχύει και με τα έντυπα της Άκρας Αριστεράς και τους κομματικούς σχηματισμούς που την εκφράζουν. Το γεγονός ότι με πολεμούν λυσσαλέα τα δύο άκρα προσδιορίζει “χωροταξικά” το πού ανήκω.»

Αναφορικά με την έρευνα που διεξήχθη μετά τις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη, ο κ. Δένδιας είπε: «Η τεκμηρίωση από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας ότι δεν υπήρξε κακοποίηση των συλληφθέντων, παρά μόνο τραυματισμός των τριών που προέβαλλαν αντίσταση, κατά τη συμπλοκή για τον αφοπλισμό τους, μου προκαλεί αισθήματα ανακούφισης.»

Τόνισε ωστόσο ότι: «Ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας. Όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου