ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι» δήλωσε ο Τσάβλης

οι-ανεμβολίαστοι-κλαίνε-μετανιωμέν-284150

«Βλέπω συναδέλφους να τρέχουν όλο το εικοσιτετράωρο, ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και άνθρωποι που δίνουν αγώνα να επιβιώσουν και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο Πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας στο MEGA για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε μετανιωμένοι , αποδίδουν την πράξη τους να μην εμβολιαστούν σε κάποιο συγγενικό η φιλικό πρόσωπο και κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν», σημείωσε για τους ανεμβολίαστους.

«Είναι πολύτιμη η βοήθεια των ιατρών που ήρθαν να βοηθήσουν σας ευχαριστούμε», τόνισε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία παρευρέθηκε επίσης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Τόσο η κ. Παγώνη όσο και ο κ. Τσαβλής σχολίασαν το έργο των ιατρών που δεν παρέχουν μόνο τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους ασθενείς, αλλά τους στηρίζουν και ψυχολογικά.

Γιατί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι και δεν μετράει ο λόγος των επιστημόνων που καθημερινά ακούν και διαβάζουν για να αλλάξουν γνώμη», κατέληξε ο κ. Τσαβλής.

«Αυτά τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για να ξέρουμε τι γίνεται είναι ότι περιμένουμε σε μια εβδομάδα να μας πουν αν καλύπτεται από το εμβόλιο που ελπίζουμε ότι θα καλύπτεται», τόνισε η κ. Παγώνη σχολιάζοντας πως οι εταιρείες είναι έτοιμες να βγάλουν εμβόλιο και για την παραλλαγή Όμικρον.

«Η Όμικρον έχει ένα στοιχείο παραπάνω από τη Δέλτα και δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί, ότι έχει 32 μεταλλάξεις αυτό στην πρωτεΐνη της ακίδας είναι λίγο δύσκολο δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί. Προς το παρόν όμως τα στοιχεία που έχουμε και από το εξωτερικό την περνάνε σαν γρίπη», ανέφερε για τη νέα μετάλλαξη.

«Τα παιδιά δεν μπορούμε να τα κλείσουμε στο σπίτι όταν έχουμε εμβολιάσει το 67% του πληθυσμού», ξεκαθάρισε η κ. Παγώνη για το κλείσιμο των σχολείων.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου