ΕΛΛΑΔΑ

Προς κατάργηση ή συγχώνευση η ομάδα ΔΕΛΤΑ

προς-κατάργηση-ή-συγχώνευση-η-ομάδα-δε-282570

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Πληροφορίες από την Κατεχάκη αναφέρουν ότι εδώ και καιρό το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί πιέσεις για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ (Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης).

Την ίδια ώρα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μελετά την υπαγωγή της ομάδας ΔEΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ. στα ΜΑΤ ως «ομάδας συλλήψεων».

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ δημιουργήθηκε το 2009 για να αντιμετωπίσει τα «προβλήματα παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας» και αποτελείται από 210 μοτοσικλετιστές. Η πιθανολογούμενη «μεταφορά» της εν λόγω ομάδας δικυκλιστών στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (όπου ανήκουν τα ΜΑΤ) θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης αστυνομικών υπηρεσιών στο Λεκανοπέδιο, η οποία περιλαμβάνει και ήδη ανακοινωθείσες μειώσεις αστυνομικών τμημάτων.

Αρχικά είχαν κατατεθεί προτάσεις για κατάργηση της ΔΕΛΤΑ λόγω και καταγγελιών για «κρούσματα άσκοπης βίας» αστυνομικών της συγκεκριμένης δύναμης, η οποία περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας. Στις τελευταίες συσκέψεις όμως υπήρξαν αναφορές για το ότι είναι «απαραίτητη» αλλά και στο ότι τα ΜΑΤ χρειάζονται «ευέλικτους αστυνομικούς» που να προχωρούν σε συλλήψεις ατόμων τα οποία προκαλούν επεισόδια ή έρχονται σε σύγκρουση μαζί τους. Σε μία τέτοια περίπτωση οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην εν λόγω ομάδα θα λαμβάνουν και τα επιδόματα των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Όμως οι τελικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το μέλλον της εν λόγω ομάδας εποχούμενης αστυνόμευσης θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου