ΕΛΛΑΔΑ

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του βαρυποινίτη Ι. Καρέλι

πειθαρχική-προκαταρκτική-εξέταση-γι-280213

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλί Καρέλι, που εκρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, διατάχθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από το υπουργείο, εξάλλου, επιβεβαιώνεται ότι ο Καρέλι, ο οποίος με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα, Γεώργιο Τσιρώνη, όταν έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας έφερε μώλωπες, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ο ίδιος, πώς προκλήθηκαν.

Εν τω μεταξύ, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, έδειξε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ) αναφέρει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου