ΕΛΛΑΔΑ

Μέρκελ και Τσίπρας συζήτησαν πριν την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αγκυρα

μέρκελ-και-τσίπρας-συζήτησαν-πριν-την-280155

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και της επίσκεψης της τελευταίας στην Αγκυρα για επαφές με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες εξέτασαν κατά κύριο λόγο τα θέματα που αφορούν τις μεγάλες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, που περνούν κατά κύριο λόγο από τα ελληνικά νησιά προερχόμενες από τα τουρκικά παράλια.

Η τηλεφωνική επαφή Τσίπρα – Μέρκελ έρχεται μία ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ενόψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει στην Αγκυρα η καγκελάριος.

Σημειώνεται ότι ήδη από γερμανικής πλευράς έχει τεθεί θέμα ταχείας διευθέτησης των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σήμερα, αντίστοιχες θέσεις διατύπωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σημείωσε ότι για τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν διαβουλεύσεις, τονίζοντας ότι «είναι θέμα ευρωπαϊκό, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου