ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση Σταμάτη λόγω έλλειψης χρημάτων για την εγγύηση

εμπλοκή-στην-αποφυλάκιση-σταμάτη-λόγ-280144

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη εμφανίζεται να υπάρχει, καθώς η ίδια και ο συνήγορός της ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα 50 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να καταβληθούν ως χρηματική εγγύηση, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της για χορήγηση δίμηνης τουλάχιστον προθεσμίας για να βρεθούν και να καταβληθούν τα χρήματα.

Το δικαστήριο αργά το μεσημέρι της Τετάρτης είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη κάνοντας δεκτό το έκτο κατά σειρά αίτημά της, επιβάλλοντας της περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων και χρηματική εγγύηση αρχικά 70 χιλιάδων ευρώ τα οποία στη συνέχεια και κατόπιν αιτήματος μειώθηκαν σε 50.

Οι λοιποί περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης από τον τόπο της διαμονής της, υποχρέωση να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που θα διαμένει, παράδοση του διαβατηρίου.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου χαρακτήρισε την απόφαση «επιεική» αλλά δεν έδωσε την δίμηνη προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης που ζήτησε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, επικαλούμενος λόγους οικονομικής αδυναμίας, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή της στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών ενώ ο πρώην υπουργός, πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην υπόθεση, εκτίει ποινή 20ετους κάθειρξης.

Η δίκη τους γίνεται από καιρό σε δεύτερο βαθμό και η Βίκυ Σταμάτη όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθησαν από τον Απρίλιο του 2012 και ως σήμερα κρατούνται ο μεν πρώην υπουργός στις φυλακές Κορυδαλλού, η δε Βίκυ Σταμάτη τον τελευταίο καιρό στο ψυχιατρικό κατάστημα του Δρομοκαίτειου.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου