ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας

συγκεντρώσεις-στη-μνήμη-του-γρηγορόπ-277929

Στα Προπύλαια έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με πανό χωρίς, μέχρι στιγμής, εντάσεις, οι συγκεντρωμένοι αποτίουν φόρο τιμής στον αποθανόντα.

Στη συγκέντρωση στο κέντρο συμμετέχουν περί τα 1.000 άτομα, από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, όπως και ο σταθμός στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για τις πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου όπως και οι δρόμοι γύρω από αυτήν, γεγονός που έχει προκαλέσει αυξημένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του 37χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν το μεσημέρι με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές από συλλογικότητες κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν σχετίζονταν με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου