ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχή ζήτησε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του smart που έσπειρε τον θάνατο στην Π. Ράλλη

ενοχή-ζήτησε-ο-εισαγγελέας-για-τον-οδη-277374

Στις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου για τον 28χρονο Αλβανό υπήκοο Έρβις Μάρκου που δικάζεται ως υπαίτιος του θανατηφόρου τροχαίου, στις 15 Οκτωβρίου 2014, οπότε παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του δύο γυναίκες και έναν άντρα στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κατηγορούμενος οδηγώντας αυτοκίνητο μάρκας smart συγκρούστηκε με ένα ταξί και προσπαθώντας να φύγει ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη έλεγχο του οχήματος του και να πέσει σε στάση λεωφορείου, όπου προκάλεσε ακαριαίο θάνατο μίας γυναίκας και ενός νεαρού αστυνομικού και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα. Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της άλλη μία γυναίκα.

Ο Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε σήμερα την ενοχή του κατηγορουμένου για το κακούργημα της θανατηφόρου διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας της εκ προθέσεως τέλεσης. Ζήτησε επίσης, από το δικαστήριο να απαλλάξει τον κατηγορούμενο, λόγω αμφιβολιών, από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ο 28χρονος οδηγούσε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα τόση ώστε όταν το όχημα του χτύπησε το ταξί δεν σταμάτησε επιχειρώντας να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και επανέλαβε πως πιστεύει ότι την στιγμή που μπήκε στην λεωφόρο έπαθε επιληπτική κρίση, καθώς ακόμη και σήμερα δεν θυμάται τίποτα.

Στο δικαστήριο, κατέθεσαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν τις σοκαριστικές στιγμές που έζησαν όταν το αυτοκίνητο του 28χρονου χτύπησε τους ανθρώπους που περίμεναν το λεωφορείο.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου