ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Έλληνας αστυνομικός στην Αδριανούπολη

σε-κατ-οίκον-περιορισμό-ο-έλληνας-ασ-275808

Σε ξενοδοχείο που τους υπέδειξε το ελληνικό προξενείο Αδριανούπολης, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό, φιλοξενούνται ο αστυνομικός Βαλασούδης Μανώλης και η κοπέλα του Αθηνά Τζιακά, οι οποίοι συνελήφθησαν από την τουρκική στρατοχωροφυλακή με την κατηγορία ότι εισήλθαν σε στρατιωτικά απαγορευμένη ζώνη, αλλά χθες το βράδυ το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Το ζευγάρι θα πρέπει να παραμείνει στην Αδριανούπολη μέχρι να εξεταστούν από το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας τα κινητά τους, διαδικασία που, όπως αναφέρουν πηγές στο ΟΡΕΝ TV / Ethnos.gr, είναι άγνωστο ακόμη πόσο θα διαρκέσει.Οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να διαρκέσει από 48 ώρες έως και 1 εβδομάδα ή και λίγο παραπάνω.

Όπως κατέθεσε ο Έλληνας αστυνομικός στο τουρκικό δικαστήριο χθες το βράδυ είχε εισέλθει στην Τουρκία την Κυριακή μέσω της συνοριακής πύλης Παζάρκουλε (Καστανιές) για να ψωνίσει μαζί με την κοπέλα του. Το ζευγάρι αφού έκανε τα ψώνια του, το βράδυ της ίδιας ημέρας ξεκίνησε να βγει από τη Συνοριακή Πύλη των Υψάλων (Κήπων) με το ιδιωτικό του όχημα.

«Ήρθαμε από την Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, μαζί με την κοπέλα μου την Αθηνά, για να μπούμε από τη συνοριακή πύλη Παζάρκουλε για ψώνια και επίσκεψη. Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην Αδριανούπολη ήταν να την επισκεφτώ και να κάνω ψώνια με την κοπέλα μου. Αφού ήρθαμε στο κέντρο της Αδριανούπολης, καθίσαμε σε ένα καφέ για λίγο και μετά πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο γύρω στις 16.30 ώρα Ελλάδας και φάγαμε. Φύγαμε από το εμπορικό κέντρο όταν άρχισε να νυχτώνει», είπε.

Ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης δήλωσε ότι δεν μπήκε επίτηδες στη στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη και ότι τους παρέσυρε το GPS.

«Επρόκειτο να επιστρέψουμε στην Ελλάδα γιατί είχε βραδιάσει και ξεκινήσαμε βάζοντας τον πλοηγό στο τηλέφωνό μου. Το μέρος όπου εργάζομαι και μένω είναι πιο κοντά στη συνοριακή πύλη Ipsala, επρόκειτο να βγούμε από εκεί, επομένως, πληκτρολογώντας την τοποθεσία στο GPS ξεκινήσαμε για Κεσάνη. Εμείς το ακολουθήσαμε. Μετά από λίγο, σκοτείνιασε τελείως. Ενώ προχωρούσα σε χωματόδρομο, εμφανίστηκαν μπροστά μου στρατιώτες και μας σταμάτησαν, ζητώντας από εμένα και την κοπέλα μου διαβατήρια. Μας κατέβασαν από το όχημα. Έδειξαν το κόκκινη πινακίδα με το φακό τους και είπαν ότι ήταν στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, αλλά δεν νομίζω ότι μπήκα στην στρατιωτικά απαγορευμένη ζώνη, αφού δεν είδα καμία ταμπέλα που να δείχνει ότι μπήκα στην στρατιωτικά απαγορευμένη ζώνη και η πινακίδα που έδειξαν ήταν μακριά, γιατί σταματήσαμε πριν την πινακίδα».

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι σε ένα φλασάκι που βρήκαν υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο, αλλά περιέχει προσωπικό περιεχόμενο

«Θα φανεί ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, όταν εξεταστεί», είπε.

Η δικηγόρος του ζεύγους, Σελίν Οζέλ, (σ.σ. ήταν δικηγόρος και των 2 Ελλήνων στρατιωτικών πριν από 3 χρόνια που συνελήφθησαν στον Έβρο) δήλωσε στην υπεράσπισή της ότι οι πελάτες της δεν επιχείρησαν καμία δόλια ή συγκεκαλυμμένη ενέργεια.

«Ο ύποπτος πιάστηκε με την κοπέλα του. Δεν ισχύουν στην περίπτωσή μας οι προϋποθέσεις για την εξαπάτηση και τη μυστική τέλεση πράξης και, ως εκ τούτου, ζητώ την απελευθέρωσή τους, καθώς δεν έχουν διαπιστωθεί στοιχεία φερόμενου εγκλήματος και ο ύποπτος δεν είχε πρόθεση να διαπράξει έγκλημα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου