ΕΛΛΑΔΑ

5.000 μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ

5-000-μόνιμες-προσλήψεις-στους-δήμους-μέσ-275783

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων. Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Μένει ο έλεγχος των αιτημάτων των 325 δήμων. Περίπου θα κυμαίνονται σε 5.000 και θα αντικαταστήσουν τους συμβασιούχους σε μεγάλο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τους απλήρωτους συμβασιούχους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι πολύ λίγες περιπτώσεις προβλήματα με επιτρόπους. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη δικαιολογία να μένουν απλήρωτοι οι άνθρωποι. Όπου υπάρχουν τα προβλήματα θα λυθούν», πρόσθεσε.

Σχετικά με την αλλαγή εκλογικού συστήματος, ο κ. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε: «Θα έχουμε απλή αναλογική στις εθνικές και δεν θα έχουμε στις δημοτικές;», ενώ αναφορικά με το πότε θα καταθέσει το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη τονίσει ότι «αν προλάβουμε στην τρέχουσα χρονιά, αλλιώς στις αρχές της επόμενης».

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι «δεν θα πιάσουμε το χωροταξικό ζήτημα. Όχι γιατί δεν χρειάζεται. Οι 325 δήμοι είναι μικρός αριθμός αλλά δεν υπάρχουν οικονομικές προϋποθέσεις και η δυνατότητα στελέχωσης περισσότερων δήμων. Όσο υπάρχει αυτή η οικονομική πραγματικότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Το κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας για αργότερα», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου