ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπαν Άδωνις – Καλαφάτης για το Interreg

τι-είπαν-άδωνις-καλαφάτης-για-το-interreg-273299

Θετική είδηση -για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα- προέκυψε κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ). Είδηση που αφορά το θέμα της υφιστάμενης στη Θεσσαλονίκη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης προγραμμάτων Interreg.

Όταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σχολιάστηκε το θέμα της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, όσο και της Υπηρεσίας Διαχείρισης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, πουθενά στο προσχέδιο που έχει κατατεθεί, δεν αναφέρεται ότι η Ειδική Υπηρεσία φεύγει από τη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρακολουθούσε διαδικτυακά την ημερίδα, παρενέβη λέγοντας: «Ενισχύω αυτό που είπε ο κ. Καλαφάτης. Το λέω ρητά ότι η Υπηρεσία δεν φεύγει από τη Θεσσαλονίκη»!

Όσο για το θέμα της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του ΥΠΕΣ, ήταν γενική η αίσθηση πως, τελικά, η Βόρεια Ελλάδα, κέρδισε πολλά με την ενίσχυσή της με τη διαχείριση επενδυτικών σχεδίων από 1-3.000.000 ευρώ, καθώς οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης αυξάνονται κατά 40%.

«Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Κάποιοι διαψεύστηκαν. Κάποιοι βιάστηκαν και… σκόνταψαν», σχολίασε ο κ. Καλαφάτης.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου