ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομήντα παιδιά μακριά από το σχολείο εξαιτίας των αρνητών γονέων τους στην Κεντρική Μακεδονία

εβδομήντα-παιδιά-μακριά-από-το-σχολεί-273193

Αυξάνονται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι περιπτώσεις παιδιών που στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης καθώς οι γονείς τους αρνούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό. Με σκοπό να μπει φρένο σε αυτό το φαινόμενο, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και Δικαιοσύνης κατέθεσαν εχθές, Τρίτη, από κοινού τροπολογία που προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις στους γονείς – αρνητές που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τις τάξεις.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία τουλάχιστον 70 παδιά δεν παρακολουθούν μαθήματα λόγω των αρνητών γονέων τους. Από τα 70 παιδιά, τα 50 μένουν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ενώ πάνω από δέκα είναι οι περιπτώσεις που αφορούν τις Σέρρες.

Σημειώνεται πως πριν περίπου τρεις εβδομάδες οι περιπτώσεις παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα ήταν 31 ενώ σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ήταν συνολικά 37.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, είναι μάλλον βέβαιο πως ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος. «Τα 70 αυτά παιδιά αφορούν τις επίσημα καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Έχουμε εντοπίσει και άλλα παιδιά που λείπουν για καιρό από το σχολείο και εμφανίζουν αργότερα δικαιολογητικά από γιατρούς, γεγονός που μας έχει εφιστήσει την προσοχή», τονίζει.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου