ΕΛΛΑΔΑ

Στον Συνήγορο του Πολίτη η διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Νίκου Σαμπάνη

στον-συνήγορο-του-πολίτη-η-διερεύνηση-273025

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα έπειτα από καταδίωξη, μαζί με τους δικηγόρους της, βρέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη για να καταθέσει καταγγελία.

O Θανάσης Καμπαγιάννης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Σαμπάνη, αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα: «Η οικογένεια Σαμπάνη ήρθε σήμερα με τους δικηγόρους της για να καταθέσει καταγγελία με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας.

Έχουν πει ότι ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο που δολοφονήθηκε στο Πέραμα από σφαίρες αστυνομικών. Δεν εμπιστευόμαστε την πειθαρχική διερεύνηση της ΕΛΑΣ κι γι’ αυτό ήρθαμε εδώ για να τελεί η πειθαρχική διερεύνηση υπό την εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Ζητάμε δικαιοσύνη»

Πλέον, ο Συνήγορος θα εποπτεύει την πειθαρχική διαδικασία, θα λαμβάνει έγγραφα, θα κάνει τις δικές του ενέργειες στις οποίες θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε κι εμείς. Ζητάμε δικαιοσύνη.

Η αστυνομία το ξέρουμε ότι λειτουργεί με τρόπο που απαλλάσσει τους αστυνομικούς και υιοθετεί τους αστυνομικούς ισχυρισμούς. Παρότι υπάρχουν ανακριτικές παραγγελίες να πάρουμε φωτογραφίες της σωρού του Νίκου, η ΔΕΕ εδώ και 12 μέρες δεν τις προωθεί στις ανακρίτριες αρχές. Ακόμα και σ’ αυτό το στοιχειώδες, δεν μας δίνουν δηλαδή τις φωτογραφίες…

Δεν εμπιστευόμαστε την ΕΛΑΣ. Θα πάμε την υπόθεση μέχρι το τέλος. Μέχρι να ‘ρθει δικαιοσύνη».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου