ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη

συγκλονιστικές-οι-μαρτυρίες-στη-δίκη-272586

Με την παραδοχή των ανθρωποκτονιών από τον Κώστα Πάσσαρη, που εκπροσωπούνταν από δικηγόρο αφού εκτίει ποινή στη Ρουμανία, ξεκίνησε η δίκη του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Λίγο νωρίτερα, ο διαβόητος κρατούμενος είχε καταδικαστεί σε 45 χρόνια για ληστείες, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η δεύτερη δίκη του για την δολοφονία δύο αστυνομικών κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, αλλά και τον τραυματισμό μιας φαρμακοποιού τον Αύγουστο του 2001 στην Κυψέλη και την δολοφονία της αδελφής της.

Στη δίκη κατέθεσε ο εξωτερικός φρουρός του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος συμμετείχε μαζί τους αδικοχαμένους Δρακόπουλο και Αλεβιζόπουλο στη μεταγωγή. Όπως εξήγησε, οι χειροπέδες στον Πάσσαρη μπήκαν μπροστά και όχι πίσω, όπως θα έπρεπε κανονικά. «Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει “Ωχ, με έφαγε”, να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα δύο πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει τρεις φορές και είχε σκοτώσει τον Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε», είπε ο μάρτυρας, καταλήγοντας ότι ακόμα δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που αναζητά σχετικά με το πού βρήκε το όπλο ο Πάσσαρης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατέθεσαν ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδού Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001, οι οποίοι εξέθεσαν στο δικαστήριο τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει μετά τον τραυματισμό της η γυναίκα, που υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη, ενώ είδε την αδελφή της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

«Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδελφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου “Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης”, αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δεν γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη», είπε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου