ΕΛΛΑΔΑ

Φορτσάκης: Οι σύλλογοι θα αποφασίσουν για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

φορτσάκης-οι-σύλλογοι-θα-αποφασίσουν-2725

Προσπάθεια να εκτονώσει το κλίμα που διαμορφώθηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, μετά και από τις προτάσεις περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη αποφάσεων από τους φοιτητές, καταβάλλει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ.Φορτσάκης.

Διευρύνεται το μέτωπο των καταλήψεων στα ΑΕΙ για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα
Ο Θ.Φορτσάκης ξεκαθάρισε ότι η πρυτανεία δεν στοχεύει στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, ενώ επισήμανε ότι για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε ότι δεν βρίσκεται απέναντι στους φοιτητές του Πανεπιστημίου και υποστήριξε ότι τα περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι μια πρόταση, που στόχο έχει την αύξηση της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να καταργήσουμε τους φοιτητικούς συλλόγους. Αντίθετα θέλουμε να ενισχυθούν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι σύλλογοι θα κρίνουν αν θέλουν ή όχι την ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Ο κ. Φορτσάκης επισήμανε, δε, ότι «δεν λένε παράλογα πράγματα οι φοιτητές· λέμε ότι έχουν δίκιο σε πολλά» και επανέλαβε τη θέση του ότι η κατάληψη δημοσίου χώρου και ειδικά πανεπιστημίου «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να προβάλλονται τα αιτήματα· αυτό πρέπει να γίνεται θεσμικά, να επιλέγεται ο διάλογος».

Τόνισε, δε, ότι οι πρυτανικές αρχές είναι ανοιχτές στο διάλογο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των όρων που θέτει το ΕΚΠΑ για τις μετεγγραφές φοιτητών, ο Θ.Φορτσάκης διευκρίνισε: «Δεν είπαμε ότι δεν θα εγγράψουμε τους φοιτητές, γιατί αυτό λέει ο νόμος, αλλά οι νόμοι πρέπει να εκδίδονται βάσει πραγματικότητας. Πώς θα πάρουν πτυχία αυτά τα παιδιά; Θα τους εγγράψουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους διδάξουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά η πολιτεία θα πρέπει να μας βοηθήσει».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου