ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα πάρουν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της “EIG evima”

πώς-θα-πάρουν-τα-χρήματά-τους-οι-ασφαλι-27170

Οδηγίες για τους ασφαλισμένους της “EIG evima” και όσους διεκδικούν αποζημιώσεις έδωσε ο ο κ. Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, εκπρόσωπος του κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας.

Ο κ. Μπερτσιάς, μιλώντας στο BHMA FM 99,5, σχετικά με την αναστολή της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας “EIG evima Ασφαλιστική” από την Τράπεζα της Ελλάδας, και ό,τι επιφέρει αυτό στους περίπου 270.000 ασφαλισμένους της και τους εργαζόμενους, αρχικά είπε πως για χρονικό διάστημα ενός μήνα, από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, οι ασφαλισμένοι οδηγοί στην εν λόγω ασφαλιστική, καλύπτονται μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου για το κομμάτι της αστικής ευθύνης, άρα για ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους.

“Αν στο συμβόλαιο του ασφαλισμένου στην “EIG evima Ασφαλιστική” υπάρχουν και άλλες καλύψεις -π.χ. ίδιες ζημίες (μικτή ασφάλεια), φωτιά, κλοπή κ.λπ. – αυτές παύουν να ισχύουν και ο ασφαλισμένος της «EIG evima Ασφαλιστική» θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να αναζητήσει μια νέα ασφαλιστική εταιρεία και να πληρώσει ξανά τα ασφάλιστρά του για να έχει τις καλύψεις που προϋποθέτει η σχετική νομοθεσία”, τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και για το τι ισχύει στο εξής για τους ασφαλισμένους οδηγούς της “EIG evima Ασφαλιστική”.

Ειδικότερα, είπε πως οι ασφαλισμένοι μπορούν να διεκδικήσουν τα ασφάλιστρα που είχαν καταβάλει στην “EIG evima Ασφαλιστική” για τους επόμενους μήνες, ως την ολοκλήρωση του συμβολαίου τους από τον εκκαθαριστή της.

“Για μια εταιρεία που κλείνει και, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, έχει κάποια ανοίγματα, θα πρέπει να εξεταστεί τι περιουσία υπάρχει για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι της. Η δε διαδικασία της εκκαθάρισης απαιτεί κάποια χρόνια”, είπε και προσέθεσε ότι “σε περίπτωση εμπλοκής ενός οδηγού σε ατύχημα με αυτοκίνητο που ήταν ασφαλισμένο στην «EIG evima Ασφαλιστική» και αξιοποίησης του καθεστώτος του Φιλικού Διακανονισμού, ο οδηγός αποζημιώνεται κανονικά από την δική του ασφαλιστική εταιρεία”.

“Επίσης αν διεκδικούμε, ως τρίτοι, αποζημίωση για ζημιά που προκάλεσε πελάτης της «EIG evima Ασφαλιστική», τότε η διεκδίκησή μας στρέφεται πια προς το Επικουρικό Κεφάλαιο”, σημείωσε.

Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία «EIG evima Ασφαλιστική» μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της, καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας αλλά και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου