ΕΛΛΑΔΑ

Μαζιώτης: «Καταδότες και αποκηρύσσαντες οι Τζωρτζάτος και Γιωτόπουλος»

μαζιώτης-καταδότες-και-αποκηρύσσαν-27004

Με ένα νέο κείμενο-πρόταση για τη συγκρότηση συνέλευσης αλληλεγγύης για όλους «τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές», το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, έκανε για μια ακόμα φορά την επανεμφάνισή του από τις φυλακές Διαβατών ο Νίκος Μαζιώτης.

Το κείμενο που φέρει την υπογραφή Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, όπως διευκρινίζεται στην ανάρτηση, απευθύνεται προς την ανοιχτή συνέλευση Αναρχικών /Αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης, με το οποίο προτείνει το μετασχηματισμό της σε μια συνέλευση αλληλεγγύης για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές.

Παράλληλα, αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα «προς όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Αναρχικού/ Αντιεξουσιαστικού χώρου να συμμετέχουν και να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό».

Το κείμενο έχει σταλεί στο σύνολο «των πολιτικών κρατουμένων και φυλακισμένων αγωνιστών».

Ο Νίκος Μαζιώτης αναφερόμενος στην νομοθέτηση των φυλακών τύπου Γ την χαρακτηρίζει «μια αναμενόμενη εξέλιξη στην κατασταλτική επίθεση του κράτους εναντίον των ενόπλων Επαναστατικών Οργανώσεων, εναντίον της ένοπλης δράσης», σαν συνέχεια νομοθετικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δεκατέσσερα χρόνια.

Στο κάλεσμα του τονίζει ότι «η δράση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ δεν μπορεί παρά να είναι μέρος της αλληλεγγύης προς όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές, προτείνω τον μετασχηματισμό της συνέλευσης για τις φυλακές τύπου Γ σε μια συνέλευση αλληλεγγύης για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές, κι όχι μόνο σε όσους είναι καταδικασμένοι ή κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλες Επαναστατικές Οργανώσεις αλλά και για συντρόφισσες και συντρόφους που αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή για άλλες μορφές αγώνα, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις στον δρόμο με την αστυνομία».

Στο κείμενο απευθύνεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, «καταδότες και αποκηρύσσαντες», εναντίον του Τζωρτζάτου και του Γιωτόπουλου.

«Η αλληλεγγύη έχει ένα μόνο πολιτικό κριτήριο, ότι οι κρατούμενοι κι οι μορφές δράσης που επέλεξαν όπως ο ένοπλος αγώνας, το αντάρτικο κι οποιαδήποτε άλλη μορφή δράσης για τα οποία βρέθηκαν στην φυλακή είναι μέρος του κοινού αγώνα και του κινήματος για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, για την Κοινωνική Επανάσταση. Αυτοί για τους οποίους δεν ισχύει αυτό το κριτήριο είναι οι καταδότες και οι αποκηρύσσαντες, όπως ο Τζωρτζάτος που κατέδωσε συντρόφους του στην υπόθεση της 17Ν, χωρίς πίεση, βία και βασανιστήρια και ο Γιωτόπουλος που καταδίκασε την δράση της 17Ν στο δικαστήριο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου