ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Εκκλησία για τα Χριστούγεννα

το-μήνυμα-μητσοτάκη-στην-εκκλησία-για-269507

Συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η κυβέρνηση αγωνιά για τα Χριστούγεννα και η Εκκλησία δεν συμβάλλει επαρκώς στην τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και ορισμένοι ιεράρχες παραμένουν κατά του εμβολιασμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει στην Ιερά Σύνοδο ένα σαφές μήνυμα ενόψει και των εορτών: Η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε νέους περιορισμούς τα Χριστούγεννα, καλεί όμως άπαντες να τηρήσουν τα μέτρα και να συμβάλλουν στην εμβολιαστική εκστρατεία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται λοιπόν να ζητήσει από τους ιεράρχες να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid test των πιστών, παρότι η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη τους στους ναούς.
Η περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά που νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, αναμένεται να αποτελέσει ένα αρνητικό παράδειγμα προς συνετισμό των υπόλοιπων ιεραρχών.

Στη συνάντηση μετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς η Εκκλησία ζητά την πρόσληψη 4.000 επιπλέον κληρικών.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου