ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ο Γ.Παπανδρέου μετακομίζει οικειοθελώς, ανένδοτος ο Κ.Σημίτης

βουλή-ο-γ-παπανδρέου-μετακομίζει-οικε-269504

Η έλλειψη χώρων στο κεντρικό κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου οδηγεί το προεδρείο να ζητήσει από πρώην προέδρους της Βουλής και των κομμάτων να παραχωρήσουν τα γραφεία που δικαιούνται, με τις αντιδράσεις να είναι διαφορετικές.

Ο τελευταίος που εγκατέλειψε το γραφείο που διατηρούσε στο κτίριο για ένα μικρότερο, ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον οποίο και ευχαρίστησε με επιστολή του ο νέος πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης.

Ο κ.Παπανδρέου θα μετεγκατασταθεί σε μικρότερο χώρο, καθώς ανταποκρίθηκε στο αίτημα κατανοώντας το δεδομένο πρόβλημα έλλειψης χώρων, ειδικά με την νέα, οκτακομματική σύνθεση και την προσθήκη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων.

«Είναι αυτονόητο, ότι η Βουλή θα πρέπει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις πάγιες ανάγκες των βουλευτών και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Βούτσης και προσθέτει πως η μόνη λύση στο πρόβλημα των χώρων εντός του κεντρικού κτιρίου είναι «να συμβάλλουμε όλοι, ιδίως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της παρούσας Συνόδου να μπορούν να ασκούν απερίσπαστα το κοινοβουλευτικό τους έργο».

Αντίθετα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο επίσης πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αρνήθηκε να παραδώσει το γραφείο των 70 τ.μ. που διατηρεί για να εγκατασταθεί σε μικρότερο γραφείο ή να μετακινηθεί σε μεγάλο χώρο σε άλλο κτίριο της Βουλής.

Το προεδρείο της Βουλής αναζητεί την ίδια «διευκόλυνση» και από άλλα ιστορικά πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, όπως τον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από το κεντρικό κτίριο είχαν αποχωρήσει οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι οποίοι δεν είναι βουλευτές και εγκαταστάθηκαν σε γραφεία σε κτίρια του Κοινοβουλίου, πέριξ του Μεγάρου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου