ΕΛΛΑΔΑ

Λευκά 9θέσια ταξί στην Αττική χωρίς ταξίμετρα και άλλα για ΑμεΑ

λευκά-9θέσια-ταξί-στην-αττική-χωρίς-ταξ-26944

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, το λευκό χρώμα ορίστηκε ως ο ενιαίος χρωματισμός για τα ταξί ειδικής μίσθωσης που θα κυκλοφορήσουν χωρίς ταξίμετρο και βάσει τιμοκαταλόγου.

Στην Περιφέρεια της Αττικής πρόκειται να λειτουργήσουν τουλάχιστον 87 τέτοια ταξί, εκ των οποίων τα 17 για ΑμεΑ. Συνολικά στην Αθήνα προβλέπονται 100 μίνι βαν, στην Θεσσαλονίκη 30 και 10 σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα.

Κάτοχοί τους σε συντριπτική πλειοψηφία, είναι υφιστάμενοι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντικατέστησαν την προηγούμενη άδεια με την αντίστοιχη για μίνι βαν. Τα ταξί αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε τουριστικές πιάτσες και σε ξενοδοχεία.

Για τα εν λόγω ταξί, τα οποία έχουν ανώτερες προδιαγραφές ποιότητας, αποφασίστηκε το λευκό χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζουν, διότι μόνο στην Τρίπολη υπάρχουν λευκά ταξί.

Στο τραπέζι του διαλόγου αρχικά βρισκόταν το σκούρο μπλε χρώμα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία, έως και 60% έχει μειωθεί η ζήτηση στα ταξί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών,

Σε συνδυασμός με την υπερπροσφορά, αρκετοί οδηγοί κάθονται έως και 15 ώρες την ημέρα στο τιμόνι.

Ο ημερήσιος τζίρο ανέρχεται μεταξύ 60 – 80 ευρώ, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια κέρδους. Η μείωση της δουλειάς επιφέρει και πτώση του κόστους στην άδεια. Στις χρυσές εποχές μία άδεια πωλούνταν προς 200.000 ευρώ, ενώ σήμερα στις 50.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου