ΕΛΛΑΔΑ

Αποσύρονται κατεψυγμένα λαζάνια Carrefour

αποσύρονται-κατεψυγμένα-λαζάνια-carrefour-26936

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΛΟΓΟΥ

Σε προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά των προϊόντων που έχουν παραχθεί για λογαριασμό της Carrefour από τον όμιλο Comigel με την εμπορική ονομασία «Λαζάνια Μπολονέζ Carrefour 1 κιλού» και «Κανελόνια Μπολονέζ Carrefour 600 γρ.» προχώρησε η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ. Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία ελέγχων του ΕΦΕΤ.

Να θυμίσουμε ότι κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας της γαλλικής εταιρείας Comigel είχαν αποσυρθεί στις αρχές Φεβρουαρίου από τις βρετανικές αρχές διότι είχε ανιχνευθεί DNA αλόγου.

Ειδικότερα, στις 11.2.2013 είχε δημοσιευθεί στο BBC News Europe άρθρο σύμφωνα με το οποίο επτά αλυσίδες γαλλικών σουπερμάρκετ, μεταξύ των οποίων και η Carrefour, απέσυραν κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας. Επισημαίνεται ότι οι Αρχές τόσο της Ιρλανδίας όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ως σήμερα για το θέμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού όσο και με σχετικούς επαγγελματικούς συνδέσμους στη χώρα μας.

Οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου