ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στην παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου» στη Θεσσαλονίκη

τρεις-συλλήψεις-για-τα-επεισόδια-στην-268212

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές διαδηλωτών που πραγματοποίησαν, χθες το βράδυ, αστυνομικοί έξω από το κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο» ύστερα από ένταση που επικράτησε, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ατόμων για την παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου».

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν άτομα που έσπευσαν να δουν την παράσταση που είναι βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Φερνάρντο Πεσσόα και φώναξαν συνθήματα, ενώ ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν. Ακολούθησε ολιγόλεπτος αποκλεισμός από τους διαδηλωτές του ενός ρεύματος της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές κρατώντας σταυρούς στα χέρια και μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα συγκεντρώθηκαν χθες για δεύτερη μέρα έξω από το θέατρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 46, 29 και 26 χρόνων οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται κατά περίπτωση, για αντίσταση και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου