ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας -35χρονος «ψάρεψε» ανήλικη και του έστελνε γυμνές φωτογραφίες με την ίδια

νέα-υπόθεση-παιδικής-πορνογραφίας-35χρ-267302

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με «πρωταγωνιστή» έναν 35χρονο από τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος, σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία, διατηρούσε επικοινωνία με ανήλικη κοπέλα, αρχικά μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου και στη συνέχεια ανταλλάσσοντας ηλεκτρονικά μηνύματα και μιλώντας τηλεφωνικά μαζί της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, εκμεταλλευόμενος την απειρία της, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο ιδίου περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου.

Ακολούθησε έρευνα, την Τρίτη στο σπίτι του στη Μυτιλήνη, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία κάρτα sim κινητού τηλεφώνου και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα αντικείμενα, διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ αυτού και της ανήλικης ενώ βρέθηκε και ο αριθμός τηλεφώνου της, αποθηκευμένος στο κινητό τηλέφωνό του.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e – mail στο [email protected]

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου