ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλύτερο χάρτινο μωσαϊκό του κόσμου, η κουκουβάγια της Αθήνας

μεγαλύτερο-χάρτινο-μωσαϊκό-του-κόσμο-265556

Πάνω από 20.000 άνθρωποι δημιούργησαν σήμερα τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς. Με 52.000 χάρτινα νούφαρα, καλύπτοντας μια επιφάνεια 512 τμ. και δουλεύοντας από τις 10 το πρωί, ολοκλήρωσαν την προσπάθεια νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν.

Στο εγχείρημα, του οποίου εμπνεύστρια ήταν η κοινωνική ανθρωπολόγος Μυρτώ Δημητρίου, πήραν μέρος πολλά σχολεία, αλλά και ενήλικες, που συμμετείχαν στα σεμινάρια εικαστικής ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής, οριγκάμι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων.

«Προετοιμαζόμαστε ενάμιση χρόνο και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στην κατασκευή οριγκάμι», επισημαίνει η κ. Δημητρίου και συμπληρώνει «στείλαμε το βίντεο, τις φωτογραφίες και την αρχιτεκτονική μελέτη στην επιτροπή και περιμένουμε την τελική διαπίστευση για το ρεκόρ Γκίνες».

Το προηγούμενο ρεκόρ χάρτινου μωσαϊκού κατέχει πάλι η κ. Δημήτριου με ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, όταν το 2012, με τη μέθοδο οριγκάμι, 10.000 άτομα έφτιαξαν έναν Λευκό Πύργο με 40.000 νούφαρα.

Η κουκουβάγια φέτος επελέγη, ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου