ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: «Σταυρώνει» τη χήρα του δασκάλου ο αυτόπτης μάρτυρας

αγρίνιο-σταυρώνει-τη-χήρα-του-δασκά-265451

Μια πολύ καλή θεατρίνα χαρακτήρισε τη χήρα του Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, κατά τη διάρκεια της δίκης για τον θάνατο του δασκάλου, το 2011 στην Ρουπακιά Αγρινίου.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που χαρακτηρίζεται από την πρώτη στιγμή κλειδί, “έκαψε” τη σύζυγο του 46χρονου εκπαιδευτικού. Μίλησε για εναλλαγή της συμπεριοφοράς της, πριν και μετά την άφιξη των πυροσβεστών στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Μέντζος.

Ο μάρτυρας είπε ότι εκείνη τη μέρα, είδε δύο ανθρώπους να κοιτάζουν ατάραχοι τις φλόγες που είχαν τυλίξει το αυτοκίνητο του δασκάλου σε απόσταση 10 – 15 μέτρων από αυτό. Αρχικά είπε, ότι είδε πυκνό μαύρο καπνό και έτρεξε γιατί φοβήθηκε ότι έπιασε φωτιά το εργαστήριό του. Όταν είδε ότι δεν καιγόταν αυτό, ανακουφίστηκε και μπήκε μέσα, νομίζοντας ότι κάποιοι καίνε κλαδιά.

Ωστόσο από μία τρυπούλα του παραθύρου, παρατήρησε κάτι που του τράβηξε την προσοχή. Συγκεκριμένα είδε έναν άντρα και μία γυναίκα να κοιτάζουν τελείως αδιάφοροι και να συνομιλούν ανέκφραστοι. Ο μάρτυρας τηλεφώνησε στον αδερφό του και όταν έφτασε στο σημείο, έβλεπαν μαζί τη φωτιά που μαινόταν σε απόσταση 40 μέτρων από εκείνους.

Κάποια στιγμή ήρθε η Πυροσβεστική και τότε όπως λέει, είδε έκπληκτος τη γυναίκα – την οποία αναγνώρισε ως τη χήρα του δασκάλου – να αλλάζει συμπεριφορά και να κλαίει. “Αχ πάει ο αντρούλης μου” την άκουσα να φωνάζει.

Και τα αδέρφια κατηγορούν τη χήρα

“Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει”, είπε για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε “αυστηρή”, “σκληρή”, “ασφυκτική” που είχε “το πάνω χέρι” στον γάμο της, ο αδερφός του θύματος.

Όπως υποστήριξε, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. “Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της”, είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.

“Έδινε συνέχεια χρήματα στην ερωμένη”

“Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα”, είπε μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

“Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά”, αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

Δείτε στο βίντεο της εκπομπής “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” το χρονικό της υπόθεσης, αλλά και τους ισχυρισμούς της χήρας του δασκάλου…

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου