ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την απαγωγή του γυμνασιάρχη

στον-ανακριτή-οι-11-θεματοφύλακες-του-σ-265431

«Επιθυμώ να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας που ακινητοποιήθηκε από την αυτοαποκαλούμενη ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» την περασμένη Παρασκευή και αφού του πέρασαν χειροπέδες τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο Α.Τ της περιοχής. Ο διευθυντής του σχολείου επέστρεψε κανονικά σήμερα στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα μετά την προθεσμία που έλαβαν οι 11 συλληφθέντες-αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»- που κατηγορούνται ότι πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου.

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου