ΕΛΛΑΔΑ

Πόσα δίνει η Κομισιόν για τους μετανάστες στην Ελλάδα και ποιους αφορούν

πόσα-δίνει-η-κομισιόν-για-τους-μετανάσ-264068

Την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας στην υλοποίηση των hot spots και την κάλυψη εξόδων μεταφοράς για τουλάχιστον 60.000 άτομα από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη χθεσινή «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Το ποσό που αποφασίστηκε να εκταμιευτεί προς τη χώρα μας είναι 5,9 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο της απόφασης της ΕΕ η χρήση του περιορίζεται αυστηρά στα άτομα που κατά την άφιξή τους έχουν υποστεί τον προβλεπόμενο έλεγχο, με λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο σημείο άφιξης και πριν την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Ελληνας Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαιρέτισε την απόφαση: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής της έννοιας του “κομβικού σημείου” και των πρόσφατα συμφωνηθέντων προγραμμάτων μετεγκατάστασης, θα διαθέτουν περισσότερα από 5,9 εκατ. ευρώ στις ελληνικές αρχές για να υποστηριχτεί η αντιμετώπιση της καθημερινής άφιξης μεγάλου αριθμού προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας».

Οπως υπογράμμισε ο ίδιος, η επείγουσα βοήθεια θα επιτρέψει στις αρχές να καλύψουν το κόστος μεταφοράς ενός σημαντικού μέρους των ατόμων που με πλοία έφτασαν στα κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα, ξεκινώντας από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταχωριστεί σωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν ληφθεί τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου