ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζουν οι κρίσεις για αξιωματικούς σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

αρχίζουν-οι-κρίσεις-για-αξιωματικούς-262846

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες πήραν δίμηνη αναβολή λόγω της κατάθεσης στη Βουλή και της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχουν γίνει οι κρίσεις και στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ενώ έως τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα.

Οι κρίσεις στην Πυροσβεστική

Οι κρίσεις ενδεχομένως να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ωστόσο θα καθυστερήσουν 2 – 3 ημέρες λόγω απουσίας του Αρχηγού του Σώματος κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις στις κρίσεις, ωστόσο όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τι θα γίνει με τον Υπαρχηγό του Σώματος κ. Δημοσθένη Καβέτσο, που διαχειρίζεται τόσο τα επιχειρησιακά, όσο και τα διοικητικά ζητήματα, καθώς πλέον, με βάση το νέο νομοσχέδιο, προβλέπονται δυο θέσεις, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είτε ο κ. Καβέτσος θα αποστρατευτεί και θα αναλάβουν δυο άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί τις συγκεκριμένες θέσεις, είτε θα παραμείνει έχοντας ωστόσο μόνο τη θέση του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων.

Επίσης αξιωματικοί του Σώματος εξέφραζαν αμφιβολία για το κατά πόσον οι νέοι περιφερειάρχες θα προλάβουν να προσαρμοστούν στις νέες τους θέσεις και να διαμορφώσουν τα σχέδια για την φετινή αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε ενάμιση μήνα. Ανάλογα ερωτηματικά εκφράζονται και για διοικητικές περιοχών της χώρας με δασικές εκτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο νομοσχέδιο η Διεύθυνση Επιθεώρησης και Ελέγχου Πυροσβεστικού Σώματος (η αντίστοιχη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.) υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό, ενώ το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων και η Υπηρεσία Πλωτών Μέσων εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου