ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης κατά Βαλιανάτου: «Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας»

μητροπολίτης-κατά-βαλιανάτου-το-σιν-262683

«Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας». Με αυτή τη φράση που αγγίζει και κατ’ άλλους ξεπερνά τα όρια του ρατσισμού, ο μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ κάλεσε τους πιστούς κατά τη διάρκεια κηρύγματος να… δαμάσουν τους πειρασμούς.

Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του Γρηγόρη Βαλιανάτου για τον δήμο της Αθήνας ο μητροπολίτης τάχθηκε κατά των ομοφυλοφίλων σχολιάζοντας τα όσα έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του ο γνωστός εκπρόσωπος του ομοφυλοφιλικού κινήματος στην Ελλάδα.

«Ο κόσμος έχει ξετσιπωθεί εντελώς. Αυτός που έχει λίγη αισχύνη, θεωρείται εξωγήινος» είπε ο μητροπολίτης που παρατήρησε πως «βγήκε η πομπή στο δρόμο».

«Ο άλλος ζητάει να τον ψηφίσει ο κόσμος προβάλλοντας το ακατονόμαστο πάθος του. Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας. Ψηφίστε μας γιατί έχουμε πάει με τόσους άνδρες ή είμαστε συνοδοί ή είμαστε φορείς του AIDS. Πλήρης ξετσιπωσιά» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Ιωσήφ που διαπίστωσε πως « Γι’ αυτό χρειάζεται και ο έλεγχος των αισθήσεών μας, για να δαμάσουμε τους εξωτερικούς πειρασμούς».

Η Εκκλησία σε ρόλο που δεν της ανήκει

Δεν έχει περάσει εξάλλου καιρός από όταν ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ,«απειλούσε» τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, επειδή υπερψήφισε ευρωπαϊκή απόφαση κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων.

Ο Σεραφείμ χαρακτήριζε τότε την ομοφυλοφιλία «ειδεχθή» και το σχετικό ψήφισμα «απαίσχυντο με σκοταδιστικές απαγορεύσεις», ενώ προειδοποιούσε ότι «Ἡ ἀπάντησις θά δοθεῖ στίς κάλπες προσεχῶς…».

Ο ίδιος είχε απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές προτίθεντο να ψηφίσουν την τροπολογία για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Τα παραπάνω, μαζί με την έμμεση προτροπή του μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία για καταψήφιση κομμάτων της Αριστεράς, αποτελούν μερικές μόνο ενδείξεις της ανάμειξης κύκλων της Εκκλησίας – και μάλιστα εξαιρετικά… «προοδευτικών» – στην πολιτική ζωή της χώρας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου