ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ψευτογιατρού: Μας ζήτησε 15.000 ευρώ – Είπε ότι είναι ογκολόγος στην Ελβετία

δίκη-ψευτογιατρού-μας-ζήτησε-15-000-ευρώ-262524

Δεν έχουν τέλος οι καταθέσεις για τη δράση του «ψευτογιατρού» και των θεραπειών του που σύμφωνα με το κατηγορητήριο στοίχισαν τη ζωή σε 12 ασθενείς. Άλλη μια κατάθεση, μιας γυναίκας με ασθενή το σύζυγο της, καταμαρτυρούν την τραγωδία.

«Όταν το Νοέμβριο του 2016 διαπιστώσαμε ότι ο σύζυγος μου είχε καρκίνο και οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε χημειοθεραπείες. Είχε στο δεξιό πνεύμονα και οι γιατροί είπαν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κάποια στιγμή μια γυναίκα από το συγγενικό μας περιβάλλον μας μίλησε για τον γιατρό Κόντο. Ο σύζυγος μου είχα κάνει την πρώτη χημειοθεραπεία. Μας είπε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν και στο εξωτερικό και είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο. Μας βρήκε το τηλέφωνο του από μια γνωστή της που τον είχε γιατρό» είπε η μάρτυρας. Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο γιατρός είπε όχι στις χημειοθεραπείες, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός θα γίνει καλά με τα βότανα του.

«Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία. Μας είπε ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στης Βαρδινογιάννη στο ογκολογικό. Μας έλεγε ότι θα γίνει καλά ο άντρας μου. Ήταν ήρεμος άνθρωπος, δε μας παρέπεμπε κάπου άλλου, σε κάτι ύποπτο. Εμείς εκείνη την περίοδο άλλο από την προσευχή μας και όσα μας έλεγαν οι γιατροί δεν ξέραμε να κάνουμε» ανέφερε η μάρτυρας.

Ο «ψευτογιατρός» εξέτασε τον ασθενή, του έκανε κάποιες ασκήσεις και ζήτησε 15.000 ευρώ για το κουράρισμα. «Εμείς του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε 13.000 ευρώ «αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο». Του δώσαμε εμείς 6.000 ευρώ για Βότανα από το Πήλιο και μας έδωσε συρτή δόση. Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα» περιέγραψε η μάρτυρας.

«Η κατάσταση όμως χειροτέρευε συνεχώς. Από την άλλη δεν μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε έναν τέτοιο γιατρό. Ένα βράδυ έπαθε εμβολή και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Συνήλθε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε σπίτι. Πήραμε τον γιατρό και μας είπε «μην ανησυχείτε, θα έρθω να σας κάνω μια ένεση που δε θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα. Και ήρθε στο σπίτι και του έκανε στην κοιλιά ένεση αρτεμισίνης. Όμως ο σύζυγος μου έπεφτε συνεχώς. Είπα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στο σπίτι και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί δεν του έδινα τα βότανα γιατί δεν μπορούσα μέσα στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ήταν θέμα ημερών. Ρωτώ τον γιατρό του νοσοκομείου και μας είπε να κάνουμε ακτινοβολίες. Μας είπαν στην Αθήνα να πάμε αλλά ήθελε 15 ημέρες. Τελικά, πήγαμε στη Λάρισα, έκανε δυο ακτινοβολίες μετά δεν άντεξε. Για όλα ήταν ενήμερος ο Κόντος. Έλεγε συνεχώς «θα το ξεπεράσει, μη φοβάσαι». Όταν πέθανε μας είπε ένα ξερό «ζωή σε εσάς» και μας έκλεισε το τηλέφωνο», είπε η μάρτυρας.

Ωστόσο, μετά το θάνατο του συζύγου της, η μάρτυρας αναζητούσε τον «ψευτογιατρό», ο οποίος απάντησε ότι βρισκόταν στην Ιταλία γιατί είχε πάθει ατύχημα. «Του είπαμε ότι έχουμε φάρμακα και μπουκάλια από αυτά που μας έδωσε και μας είπε να πάμε στη Στυλίδα να τα δώσουμε και να πάρουμε χρήματα. Βέβαια, εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου