ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

χωρίς-γιατρούς-κινδυνεύουν-να-μείνου-262308

Μετά το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ λήγουν και οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κατηγορεί τη διοίκηση του οργανισμού για αδιαφορία, διαμηνύοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αναστολή της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβάσεις των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το οργανισμό λήγουν στις 31 Μαρτίου 2014 με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη τα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων.

Οι γιατροί δεν αποδέχονται την τρίμηνη παράταση της υπάρχουσας σύμβασης και ζητούν υπογραφή νέας, αλλά μετά από την διαπραγματευτική διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Προειδοποιούν μάλιστα ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό ενδέχεται να προχωρήσουν σε αναστολή της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατηγορεί την διοίκηση του οργανισμού για αδιαφορία υποστηρίζοντας ότι «παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τον οργανισμό, αυτός δείχνει προκλητική αδιαφορία καθώς όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και τον οργανισμό, αλλά δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς.»

health.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου