ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις της ΕΛΑΣ για τη ληστεία στην Καβάλα

αποκαλύψεις-της-ελασ-για-τη-ληστεία-στ-261434

Αποκαλύψεις για την ληστεία με λεία 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα έκαναν οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την proininews.gr από τις ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, προκύπτει ότι:

– Ο πρώην διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι είχε την ιδέα της πράξης γνωρίζοντας και τη διαδικασία στο κατάστημα του Αμυγδαλεώνα και τα κενά της. Διηγήθηκε μια ομηρία του και μια ληστεία που δεν έγινε ποτέ.
– Μάλλον ο ίδιος πήρε τα χρήματα, στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Ασφάλεια όπου είπε ψέματα για ληστεία, απειλή της κόρης του κτλ.
– Μέρος του ποσού ξοδεύτηκε από τους ίδιους. Ερευνάται το πού. Τα χρήματα δεν είχαν τεχνικά θέματα (σημαδεμένα κτλ) κι έτσι μπορούσαν να ξοδευτούν ακόμη και άμεσα.
– Δεν υπήρξε πρόθεση των δραστών να αναχωρήσουν από την Καβάλα.
– Διαψεύστηκε ότι έβγαλαν αεροπορικά εισιτήρια.

Τονίστηκε με έμφαση ότι η Αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα αλλά και τα υπερσύχρονα εργαστήρια της. Διαψεύστηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα άτομα. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενεξίδης που ρωτήθηκε για το κίνητρο των δραστών, απάντησε αναφερθείς σε φιλαργυρία. Είπε επίσης ότι δράστες θεώρησαν ότι θα είναι εύκολα επιτυχές αυτό που σχεδίασαν.

«Ήξεραν ότι τα χρήματα είχαν όγκο κι έτσι είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων και πού θα τα κρύψουν» είπε ο κ. Μενεξίδης.

Σημειώνεται ότι από τα 4,2 εκ. ευρώ βρέθηκαν 3,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου